Rüyada Nuh Suresini Okumak

1658 okunma — 19 Mayıs 2023 01:33
avatar

mrprincex

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Müminler için, Kuran’ın hayatımıza bize sunduğu çeşitli derslerden birisi, rüya yorumlarıdır. Bir hadise ya da olaya karşı hiçbir şey söylemeden, rahatsızlık duyarak geceyi değerlendirmeye çalışırken, Kuran’ın hikmetli rüya yorumu ciddiye alınmalıdır.

Kuran’da rüya yorumları çok fazla olmasa da, her bahsedeceğimiz veya tartışacağımız rüyayla ilgili önemli deneyimlerden bir tanesi, Nuh’un rüyasını okumanın anlamını incelemektir. Rukyada Nuh Suresini okumak, rüya sahibinin herhangi bir problemler karsısında sabırlı olması gerektiğinin bir işaretidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki Görüşler

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oluşturduğu bu konudaki raporu inceleyerek, rukyada Nuh Suresini okumanın ne anlama geldiğini anlayabiliriz. Bu rapora göre, rukyada Nuh Suresini okumak, rüya sahibinin sevgi, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma gibi kutsal duygulara bağlı kalmak için sabırlı davranmaya çağırılması demektir.

Rapora göre, rahatlık ve rahat yaşama arzusuna eşlik etmesi anlamına gelen rukyada Nuh Suresini okumak, Müslümanların, kişisel refah ve ruhu çözümlemelerine gereken önemi vermesine de vurgu yapar.

Hadislerle Rüyalar

Hz. Muhammed’in (SAV) rüyalardaki bedenin rolüne dair alıntılarını da hatırlayarak, rukyada Nuh Suresini okumanın anlamı hakkında kanıtlar toplayabiliriz. Hz. Muhammed (SAV) rüya ruhun esas olarak, ruhunun özgürleşmesinden sonra, ruh ve beden arasında güvenlik duygusu hissetmesi durumunda, kanaat etmesi üzerine beraberce çalışılabileceğini söylüyor.

Kuran-ı Kerim’in 17. sure olan Nuh suresinin Tanzimi Allah tarafından wekillerle rızası ile sunulmuştur. Tek bir hitap şekli olmaksızın diger semicerler arasında incelikli bir biçimde paylaşılmıştır. Söz yapısı sayesinde meselelerin çok daha saf ve gerçeğe yakın bir şekilde anlatılmaya çalışılmıştır.

Saf Merhametli Davranışlar

Bütün bunlara ek olarak, Nuh Suresi rüyasının ve okumanın merhamet ve yardımların, ninelik gibi saf davranışlar olumlu karşılanmasını da desteklemektedir. Bu düşünce ile hareket ederek, rüyaya konu olan kişinin, yardımlaşma anlayışını geliştirmesine, toplumsal dayanışmanın zor zamanlarında ona eşlik etmesine yardımcı olmayı amaçlaması gerekiyor.

Rüya sahibinin düşüncesini değiştirmesi gerekmiyorsa, kendisine karşı bağlandığının farkında olup, hedefleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini unutmamalıdır. Kısacası, rukyada Nuh surelerini okumak, Allah’ın bizleri sabırlı olmaya çağırmasının iyi bir sembolüdür.

Sonuç

Rüya sahibi Nuh Surelerini okursa, kendine karşı göstermiş olduğu sabırla, iyi bir örnek olması bekleniyor. Dürüstlük, adalet, yardımlaşma ve dayanışma üzerine kurulu olan bu eser, insanın yaşadığı toplum noktasından gelecekteki yaşamına kadar manevi bir kalkınma için insanları çağıran önemli bir kaynaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli