Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Rüya tabirleri, kişinin gelecek hakkındaki duygu ve düşüncelerini ortaya koymaktan öte olarak, rüyaların fabrikası olan ruhun gözlemlediği genel bir yol olarak kabul edilir. En yaygın olan rüya simgeleri arasında, asma ağacı görmek bazen sevinç, üzüntü, istekli olma, sıkışmışlık duygularının sembolü olarak karşımıza çıkabilir.
Rüyalardaki asma ağaçlarının simgesel anlamı, her çeşit rüya için değişebilir. Ağaç, insanlar için ümidin sembolü olarak sunulmuştur. Ağaçlar yaşamdan ya da yaşama tutunmaktan söz eder. Bir asma ağacı görmek, çoğu ahrette yaşama hedefi umuduna bağlı olabilir, başka bir deyişle ruhun ölümsüzliğinin arzusuna atıfta bulunabilir.
Bir diğer anlamı, doğadaki hayatın ekonomisinin varlığını benimsemedir. Rüyada bir asma ağacı görmek, ruh tarafından direniş konusunda çaba sarf etmesi ve dostluk, dayanışma ve yardımlaşma konularında destek alması için talep etme mesajı olarak algılanabilir.
Tarihsel önemi her zaman olduğu gibi, rüyalardaki asma ağaçlarının da liderleri müjdeleyen ya da kendileri hakkında ipuçları veren birer cennet ağacı olduğunu biliyoruz. Bunu ilk kez M.Ö. 3000 civarında Hint-Avrupa kökenli hikayeler kullanmıştır. O dönemde, yüce Tanrı’yı görmek üzere Tanrısal deneyimin mal sahibi olmak için aranışı gösteren sonsuz bir inancın temsilinde, su üstündeki tohumun oluşumunda, bir asma ağacının alttaki fidanının tırmanışını rüya olarak görmek, bunun budala bir topraktan ortaya çıkan şifayı temsil ediyor.
M.Ö. 6000 civarında birçok kavim tarafından oral kültürlerle desteklenen bu temsil, günümüzde de değişmemiştir. İnançların daha da güçlendirildiği Kutsal Kitaba göre, Tanrı Havva’yı