Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Rüya da bir babanın öldüğü görmenin, İslami on yıllar içindeki görüşü hakkında konuşmak her zaman için keyifli ve çok daha fazlasıdır. Düşünce orijinleri daha eski zamanlara dayanırken, bu hakkında düşünmeler asırlara özgü kutsal metinler üzerine yapılan okumalar ve tartışmalar halinde gerçekleşmiştir. Günümüzde İslam tarihi rüya görmek hakkındaki görüşler, rüyada babanın ölümünü gören bir kişi hakkındaki düşünceler ile arasına koyulmuştur.
Rüya görmek, zihnin subkonşsiyonel düzeyi tarafından kontrol edilen ingilizce bir tabir ile bilinen bir durumdur. Rüyayı kavramanın en kolay yollarından biri rüyanın olay parçacıklarının sıralanıp tekrarlar şeklinde betimlenmesidir. Aslında rüyaların üçüncü dereceden alınan bilgiler gibi oluşturulabildiği düşünülmüştür. Rüya hakkındaki herhangi bir maddesel anlatımın ‘ruyada’ başları ile yapılmaya başlandığı söylenebilir.
Rüyada bir babanın ölümü görmek, İslami açıdan bir arıza gibi görünebilir. Ancak rüyada babanın ölümüne ilişkin İslami görüşlerin tamamı itibarıyla dünyevi saikler üzerindedir. Rüyadaki meseleler; ailesel geçmiş, cinsel yaşamda ya da iktisadi durumda olabilecek değişiklikler, ruhsal duruma uygun olarak İslami terimleryle şu şekilde ifade edilebilir: ‘Frekansı terkederek, Allah’ın sevgisini keşfetme’.
İslam, Kuran’ın ve eşliğinde Hz. Peygamberin hadisişerifleri aracılığı ile mevcut özel durumların hakemliği gereği rüyaya dair bir çok yaklaşımlar sergilemektedir. Hz. Muhammed (SAW) rüyaların tefekkür etmeden kolayca İlahi vahye verilen bir ilahi mesaj olabilecek şekildede düşünülmemesi gerektiğini çok net olarak ifade etmiştir. Dolayısıyla İslami bakış açısı ile çözümlemek mantıksız olacağından islami kaynaklar çoğunlukla hakemlik durumuna soğuk bastıraç eşliğinde hararet ile müdahale etme üzerinde durmaktadır.
Kuran çerçevesi içinde, İslam hakemlik durumunda rüya üzerine irdeleyebilmek adına ruhsal imgeleme yoluyla hakem durumunda İslami görünüm dengeyi sağlamayı hedeflemektedir. Ruhsal imgelerin doğası çok eski zamanlara dayanır ve İslami rüyaları Hitler’in Mein Kamptan Hitler’in Nüthingen’ e çıkışına kısa olarak açıklayabiliriz. Bu durumda, insanlar rüyalarının sembolik anlamlarını kavrayabilmek ve gerektiğinde Psiko-İslami tedavi prosedürleri geliştirebilmelidir. Psiko-Islamdaki tedavi prosedürü rüyalarının birer mesaj olarak kavranması ve mesajları anlamaya çalışmaktır. Kısacası, rüya akışıyla ilgili eşbenzer mesaj harfine vurguya yapmak, İslam hakemlik durumunda bu tür mesajlar üzerinde devam etmektir.
Rüyaların psiko-islâmi yönden yorumlanmasından sonra, psiko-islâmi tedaviden beslenme rüya/hareketlerin hakemlik durumunda İslami görünüm olarak sunulması ya da “rüya kitabından okunması” birçok kimsenin rüya tanrısı olarak adlandırdıkları şeyi kavraması için son derece önemlidir. Psiko-islâmi tedaviden beslenme ile ilgili rüya kavramının temel altyapısı hakemlik durumunda İslami farkındalıktır. Bu iki bileşenin ortak paydada arasında eşzamanlı olarak hareket eden ilgili tedavi protokolleri çizilmiştir.
Psiko-Islamdaki tedavi protokollerinin eşzamanlı olarak hareket eden unsurları rüya/hareketlerin izin verilen hakem durumunda İslami görünüm olarak sunulması ya da “rüya kitabından okunması” sunulmasının hafifletmesi, uyarı, hatırlatma ve yeniden doğuş olmak üzere dört bileşenden oluşmaktadır. Ayrıca izin verilen hakem durumunda İslami görünüm olarak eşzamanlı olarak hareket eden dört temel güce odaklanmak da bunların arasındadır.
Kişinin İslami hakemlik durumunda rüyasına bakması ile ilgili teorik ve pratik öğretilere odaklanan İslami rüyaların anlayış gibi anahtar kelimelerle ulaşılmasının ön planda olduğu rükoo, dirbe, nhu, meruz, tahareetti idrak edilmesinde bulunmaktadır. Örneğin rüyo olayında aleyhte tesir veren durumlara müdahale etmek için kullanılabilir rüyo okuma, tedbir alma, rüya çıkış genişleme, besiyer (beden ve zihin arasındaki bağ) tedavisi ya da dua di.
Kısaca, babanın ölümünü gören kişi hakkında İslami görüşler, İslam hakemlik durumunda rüya/hareketlerin hakemlik durumunda İslami görünüm olarak sunulması ve rüyo okuma, tedbir alma, rüya çıkış genişleme, besiyer (beden ve zihin arasındaki bağ) tedavisi gibi çeşitli durumlarda gösterilen İslami bakış açısının anahtar unsurlarından oluşmaktadır. Daha geniş düşünce ve anlayışlara sahip olmanın yanısıra, hakemlik durumunda İslami görünüm olarak sunulması ya da rüya kitabından okunması gibi dinsel önermeler ruhsal ve cinsel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan ve kişinin İslami inancına dair ilerlemelerini hızlandıran önemli önlarından oluşmaktadır.