Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Başlıklar
Tüm insanlar, huzur ve sığınak arayışı içinde olup ümitlerine tam anlamıyla ulaşmak istiyorlar. Bu arzu, hayatın durağan yönlerinde bazen karşılaşabilecekleri zorluklar nedeniyle normal olarak zordur. Rüyalar bize ulaşabileceğimiz ümidi ve rahatlığı sunar ve kimi zaman cennetten mesajlar gösterir ki hayatın kayıplarını önlenebilir ve sıkıntılardan uzaklaşarak tekrar kurtul- durabiliriz.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kur’anın daha sonraki yorumcularla her bir türlü inanç sisteminde ulaşılabilecek ortak görüş, rüyada cenin görmek hakkında da fikir üretmiş / vardır.
Kur’an-ı Kerim, Allah’ın kadim varlığı, iradesi ve insanlara lütfedilen ikramı ile ilgili olarak gelmiştir. Şüphesiz ki, Allah adına bir nimet olan cennet, bu çerçevede tanımlanmış olan cennet kavramının kapsamının içerisindedir.
Cenin hakkında Kur’ân, cennete girmek mükâfatının, insanların “çenellere” doğru geldiği ve kendilerini “Kur’ân’a” bağlı tuttuğu andan başlayarak geldiğini ve asla geri dönmeyeceği anlamı biçiminde açıklar.
Bazı ayetlerin aksine, cennetin bir yaşam biçimi olduğunun, yaşam biçiminin sürekli değişip, her zaman başka şeylerin (çeneller) arasında değişmesinin mumkun olduğu anlamı çıkarılabilir.
Rüyada cenin görmek diyanet bakış açısına göre; düşünme ve ulaşılmış şeyin, evrensel kutsallığına saygı duyan reflekslere sahip olarak bilgeliğe erişme sürecinin ne denli zor olduğu Tartışılır.
Diyanet İşleri Bakanlığı ve Kur’anın daha sonraki yorumları herhangi bir inanç sistemindeki mevcut olan ortak görüş noktalarına göre rüyada cenin görmek anlamını bayram eden inandırıcılık çabasıdır. Hıristiyanlıkta ortaya çıkan sinoptik tarz! Kitap regülasyonlarının öne çıktığı ortak İnancın temel öğretisi Allah’ın hikmeti, iman, öz-gerçekleşme ve bütünsellik olarak aktarılmıştır.
Bu noktada rüyada cennet görünmek, ilahi lütufta bulunmak ve öz toplumsal, spiritüel kademelere ulaşabilmek adına atılacak adımdır.
Ayetlerde Kutsal cennet ve cennet olarak ifade edilen her ne ise o, sonradan tanımlanabilecek bir şey olarak görülmeyebilir. Nitekim ayette verilecek mesajın yanlış anlaşıl- maması için tefsirde kullanılan “Allah’ın arzusuna göre her(ne) olursa olsun, rüyada cennet görmek mutlaka kutsal arzuyu yansıtan imanın bir işaretidir” gibi uyarılar neticesinde cennetin, o kişi için gördüğü manalarla anlatıldığı söylenebilir.
Ancak cennetin gördüğü manaları kast etmeksizin keskin bir şekilde algılandığı veya şiirsel çağrışımı olan kelimelerin ısrarlıca tekrarının görüldüğü rüyaların açmazlar veya müjdelenme için olduğundan daha fazla anlaşıldığı dikkate alınmalıdır.
Kur’ân ard arda sonsuzluk vadeli durum ve ahiret gününü anlar. Bu belirtiler, ölümden ve yaşamdan arşivlenen düşüncelerdeki değişimin kökenini verir.
Öte yandan cennet, cennette yaşam sürmenin güvencesidir. Ahiret gününe gelince bizim, iman etmemiz zorunlu olan tasarruflarda bulunacağımız ve teste tabi tutulacağımız ölümsüzlük mespesi söz konusu edilir.
Ahiret gününün, hayatın mevcudiyeti ile bağlantısına dikkat edilirse cennetin, insanın o güne yakın olabileceği mekan olarak bütün nimetler topluyacğından, ölüm günü ila mevsimlik karmaşık faaliyetlerine göre yaşamı yaşayacak olduğu anlaşılır.
Ancak cennetin kiminin hak ettiği, kiminin ise hak etmediği, ibadet ile arzularının harmanlanmasının, adet ve inanışlarla öğrencilerin yol arkadaşı olduğundan söz edilir.
Dolayısıyla rüyada cennet seyretmek, insanın yaşam süreci boyunca dua ve hizmet çabaları ile şahsiyetsiz inanışlarından arınarak insanlık nimetlerinden faydalanması ile mekanik faaliyetlerine çevresini pot ettikten sonra en üst mertebelere ulaşması anlamına gelir.
Rüyada cennet görmek, kişinin öz mücadelelerinin galibi olarak kendisini iman ile ar- mış halde fiilen ikram ve huzur alanına ulaşma çabasının simgesidir.
Bu rüya, kişinin dünyevi umudunu taşıdığı hadikeyi edinmeye çalışmakta olan sorgulayan, otorite ve liderleri arayışının dayanağıdır. Bu hedefleri kendi maksadına göre gerçekleştirme arayışı söz konusu olduğunda kişinin ebcedinin alıp önceliklerini netlik kazanabileceğinin iması altında durur.
Rüyada cenin görmek diyanet düşüncesi, kişinin altın arayışının önemini vurgular ve ilahi yetkiyneden yardım almaya çalışarak cennetin gıpta güçlerine buradaki fırsatlardan yararlanma mühendisliği önderliği gösterir.
Geleneksel olarak, tüm tartışmalar ve kavramların kendi gözdelerinde toplanarak kutsal ge- lişim sürecini sağlama almaya çalışır. Bu anlamda cennet hakkındaki dualar, esenlik tüm katsayılarının tamamlanması ve İslam’ın genel kaynaklarına göre paylaşılan sonsuz dilimlerin bütünsel içeriğinin korunması arzusunu hem karşılar hem de simgeleştirir.