Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Başlıklar
Tasavvuf literatürü genelde, insanın fiziksel, zihinsel ve varoluşsal olarak ilişkileriyle sarmalanmış olduğunu ifade eder. Bu dünyayla bağlantı çok derin ve karmaşıktır. Buna ek olarak geleneksel İslam ahlaksal anlayışına göre, eğer bazı tecrübeler meydana geldiyse, bazı özel bir neden vardır. Bu nedenle rüyalar, pozitif veya negatif sonuçlar doğurabilecek önemli vehimlerdir.
Rüya görmek gerçek hayattan çok farklıdır ve çoğumuzun inancına göre buradaki tüm etkinlikler, arzupanellerin rahatlığından kaynaklanmaktadır. Rüyalar, insanların yaratıcı olma potansiyelini kuvvetle algıladığımız bilinçaltından geldiği düşünülmektedir. Bilinçaltı öyle karmaşık bir yapıdır ki, bazen rüyaların bilinçli analizini zorlaştırır ve anlamak veya demetleri hakkında ipucu toplamak için kendimize sorular sorabiliriz.
Birçok insanın merak ettiği sorulardan biri, tarihi İslami kaynakların üzerinde durmaya değer bir şey olduğunu düşündüğümüz rüyalardır ve bunlarla ilgili neyi açıklama arayışı içine giriyoruz. Etrafımızda herkes rüyalarının anlamlarıyla ilgili başka insanların bilgi ve tecrübesini arayabilir. İlahi ilmin ispatı olmayıp daha çok kişisel algılamaya tabi olan bu ilim, diyanet tarafından görmek için tasdik edilmiştir.
Bir insanın rüya görerek başkasını taşıdığını görmesi, Diyanet açısından bir takım çıkarımlara sahiptir. Öncelikle, rüyalar Diyanet tarafından inanmaya değer sayılmamaktadır. Bir diğer ifadeyle, bilimsel değildirler. Bununla birlikte, sezgisel ve subjektif nitelikleri kabul edilebilir olduğu için Diyanet tarafından kabul edilen rüya ahlakı vardır.
Rüyada başkasını taşımak, iki modun her zaman birbirini tamamladığının iyi bir çıkış noktasıdır. Bir Öznitelik olarak, taşımak diğerine rağmen güçlü olmayı sembolize eder ve bunun insanların ruh halini ve ruhsal durumlarını nasıl etkileyeceğini anlamamıza yardımcı olur.
Ayrıca, Diyanetin inanç sistemi, müminlerin, bütün ruh hallerini dikkatle ele almasını öngörür. Bu nedenle Diyanet tarafından görmek için rüyada başkasını taşımak, tüm yaşam tecrübelerini bilinçli bir şekilde ele almaya ve anlayış geliştirmeye davet eder.
Bazı rüya görmecileri, duygulara yoğunlaşarak rüya görmenin psikolojik bir terapi olabileceğini savunmuşlardır. Aynı zamanda, Diyanet tarafından rüyayı çoğunlukla gerçekçi olarak algılamayı kullanmanın olası hamleler arasında olduğunu vurgulamaktadır. Diyanet tarafından görmek için rüyada başkasını taşımak, gerekli gördükleri durumlarda insanların aynı yeteneklerle hareket etmelerini öngören kutsal konuları harekete geçirmede neşvünema bulmak için bir arayışta olmaları olduğunu söyler.
İslam, bir insanın kesin sonuçlara ulaşmasının neredeyse olası olmayacağını çünkü dinin dünyası henüz tanımlanamamış ve sonsuz detaylar içerdiğini kabul ediyor. Belirsizlik istisnasızdır ve Diyanetin rüya görmeyi, iyi olmayan bir şeyin olduğunu kanıtlamaya özgün bir yol olarak görmesi istisna değildir.
Rüyada başkasını taşımak, çoğu insanın kendilerine olan inancının bir başka insana olan güvenlicilik ve yardımlaşma ile ilişkilendireceği rüyalardan biridir. Diyanet tarafından görmek için, bu rüya, insanların varolan yeteneklerini kullanmaya teşvik ediyor olsa da gerçekliklerine insanların gözlemci yoğunluklarına sahip olmalarını öğretiyor.