Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Başlıklar
Rüyalarımız her zaman birer yansımadır. Bu yansımalar, kişisel yorumlarla şekillenerek, kişisel simgelere dönüşebilir ve önemli mesajlar içerebilir. Kisisel simgelerden biri de ‘saklanmak’tır. Rüyada gizleniyorsa, bedensel ve kalıcı açıdan bizzat saklandığımız hissi çoğunlukla mutluluk, güven veya güvensizlik arz eder.
Rüyada saklanmanın nedenleri arasında, korktuğumuz veya kaçmak istediğimiz durumlar da vardır. Eğer kendimizi rahatsız başka bir durumdan, ya da rahatsız edici bir kişiden koruma altına almayı umuyorsak ve kendimize alan sağlamaya çalışıyorsak, o zaman rüyalarımızda saklanma ihtimalimiz büyüktür. Bunun fiziksel açıdan gerçekletiğini düşünemeyiz çünkü rüyalar düşsel anlamda meydana gelir.
Rüyamızda saklanmak ruhsal açıdan bizi destekleyecek, özgürlük veya denemeye değer hareket etmek istememiz gibi bir sonuç doğurabilir. Simgeyi daha iyi anlamak için, ruh hali, pozisyon ve entellektüel açıdan kontrolümüzün olup olmadığını dikkate almak gerekir.
Rüyamızda saklanmak, belki de tarafsız tutmamız gereken bir durumda güvenli bir şekilde etrafını koruyan, durdurulamayan bir davranış biçimi olduğunu ifade edebilir. Bir birey rahatsız edici ya da tehdit edici durumlarda saklanarak, karşı tarafa bir tür terör ya da tehdit hissi uyandıracak bir şekilde kaçabilir.
Çoğu zaman, kendimizi cerrahi bir müdahalede bulan ve dolayısıyla saklanmak zorunda hissetmeden önce endişe, panik, çaresizlik ve cesaret eksikliğiyle ilgili olabilecek duyguların uyandırdığını unutmamalıyız.
Bazen geçmiş bir travma, rüyamızda saklanmak için verilen cevapların ötesinde ortaya çıkacak şekilde kişiyi olumsuz düşünceleri ifade etmeye zorlayabilir. Sanki bizi koruyabileceğimiz bir yer arama isteğimiz vardır. Böylelikle ruhseal açıdan yeni bir benliğimizi “yapmamız” gerekeceği düşüncesi kaçınılamayacak kadar güçlü olabilir.
Bu durumda, ruh bir türbarınma ve onarımdan geçer. Eski kabulleri kabul etmemiz ve unutmayı öğrenmemiz gerekir. Kendimizi yeniden inşa etme aşamasına gelmiş olmamız demektir. Minnettar olma ve kişisel kararlara karar vermek dahil olmak üzere, özsaygımız olmuştur. Bir meydan okuma ve pozitif bir değişiklik girişimi olarak, ruh halimizin gelişimini artırmak için teşvik edilmiş olur.
Yaptığımızı gizlemek anlamında saklanma, parçalanma ya da çatışmalı durumlar yaşayan deneyimlerin ifadesi olarak kabul edilebilir. Mesela, dağlar, ormanlar, kuleler ve diğer karartma alanları rüyada saklanmanın yaygın sembolleri arasındadır. Hükümet daireleri, katedraller ve zombi yerleşim alanları da benzeri sayılabilir.
Genellikle bunlar, yoğun tembellik emaresi olan insanların veya hayatımızı kontrol edenlerin kötü niyetinden kaçmak istediğimizdeki korkuları sembole etmektedir.İfade ettiği mecazen durumsa, genellikle ibadet etmek, evde huzur bulmak, cinsellik ya da korunmayı rüya simgeleri aracılığıyla dile getirmek anlamına gelebilir.
Her zaman içimizde saklanmak istediğimiz zamanlar olacaktır. Ne zaman, ne zihinsel yerden ne kadar kaçıyor olursak olalım, rüyalarımız bize yardım edecek bir benzerlikte davranışlar göstrerek, yaşadığımız gerçeği dile getirmeye çalışır. ‘Saklanmak’ simgesinin neyi ifade ettiğini keşfetmek ve bu konuda özgür olarak hareket etmek, sağlıklı bir psikolojik durumumuz için çok önemlidir.